Direct naar de inhoud

Het gebied

Zuidelijke Binnenstad

De zuidelijk binnenstad is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling van de Rivierzone. Vlaardingen wil zo de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen.

Zicht op de Westhavenkade, onderdeel van Zuidelijke Binnenstad
Zicht op de Westhavenkade, onderdeel van Zuidelijke Binnenstad

Kenmerken

Het gebied grenst direct aan de historische binnenstad en ligt op de hoek van de Westhavenkade en de Vettenoordskade. Het is een plek met een rijke historie waar de laatste 200 jaar de haring- en zouthandel van Kwakkelstein, Warmelo & Van der Drift het beeld bepaalden. Deze monumentale panden worden gerestaureerd en verbouwd tot appartementen.

Op de hoek ligt het Museum Vlaardingen gevestigd in een 18 e eeuws redershuis dat is verbonden met een oud pakhuis. Het gebied ligt op steenworp afstand van metrostation Vlaardingen Centrum en op loopafstand van het historisch centrum met haar vele restaurantjes, cafés, Stadsgehoorzaal (schouwburg), winkels, scholen en sportvoorzieningen.

De gerestaureerde stadskraan aan de Westhavenkade
De gerestaureerde stadskraan aan de Westhavenkade

Ook het groen is nabij. Via de Westhavenkade zijn park ’t Hof, de Vlaardingse Vaart en het recreatiegebied de Broekpolder op de fiets binnen een kwartier bereikbaar. Bij de Vlaardingse Vaart kan men instappen voor een rondvaart door de Vlietlanden, een laagveengebied met oer-Hollandse natuur. Met de metro, de Hoekselijn, is het levendige strand van Hoek van Holland en Rotterdam Centrum in een kwartier bereikbaar.

Klik om de afbeelding groter te bekijken
Historisch erfgoed
Klik om de afbeelding groter te bekijken
Museum Vlaardingen gevestigd in 18 e eeuws redershuis
Klik om de afbeelding groter te bekijken
Doorkijk in de Touwbaan

Meer informatie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, actuele ontwikkelingen in de Rivierzone en praktische informatie.

Inschrijven nieuwsbrief