Direct naar de inhoud

Het gebied

Maaswijk

De Maaswijk is één van de weinige plekken in de Rivierzone waar al mensen wonen. Het gebied kenmerkt zich door het Maaspark, een belangrijke toekomstige groene long en een fijne plek om naar de voorbijvarende schepen te kijken.

Uitzicht over Maaswijk
Uitzicht over Maaswijk

Kenmerken

Op de kop van de Nieuwe Haven zijn altijd mensen te vinden: op een bankje, in de auto of naast de fiets. Het fameuze Deltahotel is met haar terras aan het water de trekker. Een belangrijke plek is ook het restaurant China Garden met van alle kanten een schitterend uitzicht over de rivier Nieuwe Maas.

Maaspark met het Deltahotel aan de Nieuwe Maas
Maaspark met het Deltahotel aan de Nieuwe Maas

Pelmolen

De Westhavenkade loopt vanuit het centrum naar de rivier. Daarbij valt als eerste het pakhuis Pelmolen op. Een echte blikvanger en een voorbeeld van historisch erfgoed dat eind jaren negentig een andere functie kreeg als woongebouw. Aan de Maasboulevard en Olivier van Noortlaan is een ensembele te vinden van diverse flatgebouwen uit de jaren zestig en zeventig. De weidsheid van het uitzicht over de rivier en havens in combinatie met stedelijk groen tussen de gebouwen zorgt voor een heel eigen unieke sfeer.

Pakhuis de Pelmolen is in 1997 verbouwd tot een appartementencomplex
Pakhuis de Pelmolen is in 1997 verbouwd tot een appartementencomplex

Unilever

De westzijde van de Maaswijk omvat het voormalige terrein van Unilever met haar monumentale kantoorgebouw, auditorium en diverse laboratoria. Het monumentale kantoor uit de wederopbouwperiode bijvoorbeeld krijgt een tweede leven als woon-werkgebouw.

Herinrichten

De Rivierzone, incluis het Maaspark, krijgt een andere inrichting met aandacht voor ecologisch groen en waar vooral ruimte is voor voetgangers en fietsers, en waar de auto te gast zal zijn.

Klik om de afbeelding groter te bekijken
Kilometerborden naast het water in het Maaspark. Welke kant gaan we op?
Klik om de afbeelding groter te bekijken
Kunstenaar Joren Joahua maakte mural van 36 meter op gevel van Fairland Studio’s
Klik om de afbeelding groter te bekijken
Voormalig hoofdkantoor Unilever. Hier zullen appartementen gerealiseerd worden.

Meer informatie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, actuele ontwikkelingen in de Rivierzone en praktische informatie.

Inschrijven nieuwsbrief