Direct naar de inhoud

Verhalen

Tussen kunst en kunde

Het maken van een nieuw stadsdeel waar het prettig wonen is aan het water en tussen het groen mist nog de x-factor. Het zijn de mensen die de stad maken.

Sander Bokkinga in zijn werkplaats

Bewoners, ondernemers, makers, kunstenaars en studenten die de Rivierzone een gezicht geven. Persoonlijke verhalen, waargemaakte dromen en ambities als een wenkende perspectief aan de horizon. Waarbij Vlaardingers durven en doen.

Verhalen

Pa, waar begin je aan?!

Martin Poot was 15 jaar, zat nog op de mulo, toen hij begon met zijn Wima Sound. Samen met vriendje Wim draaide hij plaatjes op schoolfeesten. Deejay zijn vond hij leuker dan voetballen. Muziek draaien, presenteren en entertainen. Hij had zijn passie gevonden.

Martin Poot in Partycentrum ‘t Prikkewater

Hij zocht en vond een vaste plek om te draaien. Op zijn 24e nam hij zaal ’t Prikkewater over.  In 1979 niet meer dan de kelder in het oude belastingkantoor op de hoek Parallelweg en de Westhavenkade. Martin breidde uit in 1991 met de bovenzaal. Het werd een doorslaand succes, want bij Martin kon alles: trouwfeesten, disco-avonden of themafeesten.

Noodlot

Na de vele gouden jaren sloeg het noodlot toe in 2008. Zijn vrouw werd ziek en overleed in 2012, de bankencrisis met economische recessie volgde en in 2015 stond ’t Prikkewater in brand. Instortingsgevaar dreigde. De voormalige discotheek ’t Packhuys in de KW-haven leek een aardig alternatief.

Positief denken, mogelijkheden zien en daarmee je energie vasthouden

Opkrabbelen

Terugdenkend aan die tijd zegt hij: “Het Packhuys was destijds een ongelofelijke puinhoop.” Hij zag als ervaren horecaman wel mogelijkheden, maar dat vergde een grote verbouwing. “Mijn kinderen zeiden, pa waar begin je aan! Ik was 60 jaar, maar wilde ervoor gaan. Positief denken, mogelijkheden zien en daarmee je energie vasthouden.”

Partycentrum ’t Prikkewater, gelegen naast de Kroepoekfabriek
Partycentrum ’t Prikkewater, gelegen naast de Kroepoekfabriek

Veerkracht

Na vijf maanden verbouwen en net voor de opening van zijn nieuwe feestlocatie stond het pand van de buren in brand. Met grote schade ook voor Martin: “Opnieuw een verbouwing die 11 maanden duurde. Het historische pakhuis is totaal veranderd met 3 zalen, een overdekte tuin en heeft ook de status van een officiële trouwlocatie van de gemeente Vlaardingen.

Marina

Martin is nog steeds de spin in het web van ’t Prikkewater. Hij doet de boekingen, aankleding, administratie, draait muziek, staat in de keuken en helpt met opruimen. Zijn dochter Marina, is zijn opvolger. Ze was professioneel danser en werkte o.a. met de Toppers en de Voice. Ze heeft nu al jaren haar eigen dansschool voor moeders en jongeren van streetdance tot hiphop. Martin draagt langzaam maar zeker steeds meer taken over aan zijn dochter. Alles loslaten en van zijn pensioen genieten zit echter niet in zijn aard. “Ik heb veel energie en kan nog steeds 80 tot 90 uur per week werken. Ik wil ervoor Marina zijn, haar steunen en feestjes blijven organiseren.”

Buiten bij Partycentrum ‘t Prikkewater
Buiten bij Partycentrum ‘t Prikkewater

Zondagmiddagmatinee

De zondagmiddagmatinees trekken veel mensen uit Vlaardingen en omgeving. Rita Young met muziek uit de jaren ‘60 en ’70 is een hit. Maar ook shows met diverse artiesten, zoals de Elvis Presleyshow en dancingparty als Benidorm Reünie. Martin: Het is hier dan zo leuk en gezellig!” Zijn enthousiasme voor de muziek en dan is na 55 jaar aanstekelijk. Wil mensen ontmoeten en een fijne middag hebben, check de website prikkewater.nl en kom langs.”

Meer informatie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, actuele ontwikkelingen in de Rivierzone en praktische informatie.

Inschrijven nieuwsbrief