Direct naar de inhoud

Verhalen

Tussen kunst en kunde

Het maken van een nieuw stadsdeel waar het prettig wonen is aan het water en tussen het groen mist nog de x-factor. Het zijn de mensen die de stad maken.

Sander Bokkinga in zijn werkplaats

Bewoners, ondernemers, makers, kunstenaars en studenten die de Rivierzone een gezicht geven. Persoonlijke verhalen, waargemaakte dromen en ambities als een wenkende perspectief aan de horizon. Waarbij Vlaardingers durven en doen.

Verhalen

Hoe is het om te leven in de Fairland Studio’s?

Stacey Gardenier woont in een van de 318 Fairland Studio’s. Ze woont in een compacte woning van 27 vierkante meter waarin alles is te vinden.

De woning

Bij binnenkomst de keuken met barretje, een tweepits kooktoestel, er achter de badkamer met douche en wc, een stap verder de woonslaapkamer met bedbank, tv en tafeltje. Vandaaruit zit Stacey binnen twee stappen op haar gezellig ingerichte balkon.

Ze vindt het er heerlijk wonen tussen leeftijdgenoten, die tussen de 18 en 35 jaar zijn. Stacey: “Je woont in een buurtje met alleen je vrienden. Je kunt hier makkelijk vrienden maken. Mijn beste vriendin heb ik hier ontmoet.”

Avontuur

Stacey groeide op in Maasland. Een dorpje waar voor haar als jongere niets te beleven was. Wilde ze uit, ging ze naar Rotterdam. Het avontuur bracht haar in een kinderkamp in de VS. Hoe het wonen dan nu in Vlaardingen voor haar is? “Het is hier heel gezellig. Ik ga lopend boodschappen doen en er was door Vlaardingen 750 jaar veel te doen in de stad.” Ze noemt de proeverij van Vulkaanbiertjes en haar bezoeken aan het Stadsstrand. Loungen in de omgetoverde brandweerkazerne tot café is ook een fijne plek om naar toe te gaan.

Rory achter de bar bij café de Brandweer
Rory achter de bar bij café de Brandweer

Appgroepen

Behalve alles dat in huis alles onder handbereik is, bieden de whatsappgroepen van de bewoners van de Fairlandstudio’s uitkomst. Ben je op zoek naar een aardappel gaat dat via de app. Heb je eten over zet het op de app. Of ben je eenzaam biedt de app ook mogelijkheden: binnen no time kun je bij iemand terecht met je verhaal.

Je woont hier in een buurtje met alleen je vrienden

En er is ook een game-app en een ruilapp binnen Fairland. Klagen overlast kan op de algemene-app. Hoeveel berichten ze per dag binnenkrijgt op de algemene groepsapp? Stacey kijkt op haar telefoon en zegt: “Tussen de 200 en 300 per dag.”

Toekomst

Ze wil voor nu graag in haar studio blijven wonen. Stacey: “Het is de plek waar ik me thuis voel. Ik hoef geen fancy-appartement met uitzicht op de rivier. Dit is voor mij goed genoeg.”

Meer informatie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, actuele ontwikkelingen in de Rivierzone en praktische informatie.

Inschrijven nieuwsbrief