Direct naar de inhoud

Verhalen

Tussen kunst en kunde

Het maken van een nieuw stadsdeel waar het prettig wonen is aan het water en tussen het groen mist nog de x-factor. Het zijn de mensen die de stad maken.

Sander Bokkinga in zijn werkplaats

Bewoners, ondernemers, makers, kunstenaars en studenten die de Rivierzone een gezicht geven. Persoonlijke verhalen, waargemaakte dromen en ambities als een wenkende perspectief aan de horizon. Waarbij Vlaardingers durven en doen.

Verhalen

Bag to the Future waagt de sprong naar buiten

Het atelier van Annemei zit op de 1 e verdieping in een oud pakhuis aan zuidzijde van de KW-haven. Tassen, van kleine glinsterende roze handtassen tot stoere bruine schoudertassen.

Ze ontwerpt en maakt haar tassen zelf. Annemei: “Ik heb van mijn hobby mijn bedrijf kunnen maken.” Haar startkapitaal was de vondst op een Franse rommelmarkt: een Birkin Bag van Hermes. Die bleek tijdens verkoop vele duizenden euro’s waard.

Als geboren en getogen Vlaardinger houd ik van mijn stadje

Via haar webshop verkoopt ze haar tassen. Na het bijna tien jaar runnen van haar eigen bedrijf begint het te kriebelen. Annemei wil meer dan alleen ontwerpen, maken, via de socials haar tassen posten en via haar webshop verkopen. Meer zichtbaarheid, meer contacten met andere makers en haar ervaringen met Facebook en Insta ook voor andere makers inzetten.

Makers in de etalage

Annemei: “We hebben zoveel toffe makers in Vlaardingen. Die verdienen meer zichtbaarheid.” Het Ooak-pand bijvoorbeeld, in de KW-haven waar ze zelf werkt, zit vol fotografen, designers en beeldend kunstenaars. Het zijn als je langs de vele ateliers in het Ooak-pand loopt de verborgen schatten van de Rivierzone.

Annemei in haar atelier in het Ooak-pand aan de KW-haven
Annemei in haar atelier in het Ooak-pand aan de KW-haven

Pop-up

In het voormalige Espritpand organiseerde Annemei een verkooptentoonstelling met meerdere ateliers waar makers konden verkopen en werken. Annemei: “Toen het idee voor het openen voor een pop-up store opkwam heb ik dat met beide handen aangepakt. Het is niet alleen ontwerpen, maar ik kon ook filmpjes en fotoshoots maken voor zowel Insta als Facebook. In dit project van Vlaardingen Partners kwam alles samen. Ik houd van ontwerpen, van het maken en mensen verbinden. Als geboren en getogen Vlaardinger houd ik van mijn stadje. Dit is zo tof om te doen!

Meer informatie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, actuele ontwikkelingen in de Rivierzone en praktische informatie.

Inschrijven nieuwsbrief