Direct naar de inhoud

Updates

Start bouw Museumkwartier

Op 7 mei is door minister Hugo de Jonge, minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, het feestelijk startsein gegeven voor de start bouw van 82 woningen in Museumkwartier Vlaardingen. Een belangrijke mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Rivierzone.

Minister Hugo de Jonge geeft het startsein voor de bouw
Minister Hugo de Jonge geeft het startsein voor de bouw

Voor de grootschalige gebiedsontwikkeling heeft het Rijk een Woningbouwimpuls-subsidie verstrekt aan de gemeente.

Museumkwartier is een eigentijds nieuwbouwproject ontwikkeld door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling in samenwerking met Blauw Architecten, Dura Vermeer Bouw Zuid West en de gemeente Vlaardingen. Het overgrote deel van de nieuwbouwwoningen bevindt zich in het betaalbare segment. Om dit mogelijk te maken heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken ook een Start-Bouw-Impuls toegekend aan de gemeente Vlaardingen.

Pakhuizen

Wat gaat er gebeuren met de monumentale pakhuizen aan de Westhavenkade en de Vetteoordskade? BPD laat weten dat recent overeenstemming is bereikt met Fullhouse B.V. over de verandering van deze panden tot woongebouwen. De eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden hiervoor gaan in 2024 nog van start is de verwachting.

Meer informatie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van inspirerende verhalen, actuele ontwikkelingen in de Rivierzone en praktische informatie.

Inschrijven nieuwsbrief